søndags hygge – Pizza m/hj. lavet tomatsauce – med inspiration fra ferien i Rom
Søndag er der som regel lidt mere tid til at gå i køkkenet på, end andre dage, i hvert fald her hjemme 🙂
Derfor stod den i søndags på pizza, og synes da lige i skal have muligheden for at få opskriften på den, så i også kan komme i køkkenet og lave lidt lækkert til jer selv 😉
Ud over pizza var der også en lille lækker og frisk salat on the side 😀 Kan virkelig godt lide at få mine grøntsager, især til aftensmad, så har jeg en meget bedre følelse i kroppen, når jeg rejser mig fra bordet 🙂
Pizzaen og især tomatsaucen er inspireret fra ferien i Rom. Der fik vi de lækreste pizzaer, med hjemmelavet, super simpelt, tomatsauce. De smagte så fantastisk at vi blev nødt til at prøve at lave det selv – og det blev en stor succes. Derfor skal i også have mulighed for selv at give jer i kast.
Ingredienser:
Pizza bund
- 25g gær
- 2 dl lunken vand
- 1 spsk. Oliven olie
- 200g hvedemel
- 100g grahamsmel
- 1/2 tsk. groft salt
Fyld – kan selvf. gøres helt som man selv lyster
- tomatsauce (hjemmelavet)
- Bøftomater – ca. 3 stk.
- Salt og peber
- serrano skinke
- frisk mozzarella ost
- rucola og/eller spinat
- pesto
Sådan gør du:
- Gæren smuldres i lunken vand
- Tilsæt salt og olie og rør rundt
- Tilsæt nu melet, både det hvide og grove
- Kom et viskestykke over og lad den hæve i 1 time, gerne en lunt sted (nok ikke svært at finde i dag 😉 )
- Nu laves tomatsaucen
- Tomaterne ridses i skindet i bunden og toppen
- Put tomaterne i en kasserolle og hæld vand på, så de er ca. Halvt dækkede
- Tomaterne koges indtil skindet slipper
- tag tomaterne op af vandet og kom dem over i en skål, så de kan køle af.
- Skindet pilles nu af tomaterne med en gaffel, det er næsten lige til at rulle af.
- Tomaterne, uden skind, moses i en gaffel og smages til med salt og peber. Evt. lidt rosmarin, hvidlæg, basilikum, chili, osv.
- Vær opmærksom på at denne tomatsauce er lidt vådere end dem man køber, så hvis det er muligt, kan man med fordel hælde lidt af væden fra.
- Tilbage til dejen
- Når dejen har hævet tænder du for ovnen på 200 grader, hvis du har en pizzasten kommer du den i ovnen med det samme
- Drys mel på et bord og kom dejen på
- Ælt den lidt igennem
- Rul den ud til en stor rund pizza bund
- Kom den på en bageplade med bagepapir under
- Tomatsauce smøres på dejen
- Osten skæres i skiver og kommes oven på tomerne
- Skinken ligges gerne lidt krøllet på, så den bliver sprød i kanterne når den bliver bagt i ovnen
- Bag pizzaen i ovnen mellem 25 og 30 min.
- Tag ud og lad køle i et par minutter.
- Skær ud og kom lidt pesto på samt frisk rucola eller spinat på
- Bon appetit <3
Ingen kommentarer endnu