https://www.facebook.com/MichelleKickiWagner/ søndags hygge – Pizza m/hj. lavet tomatsauce – med inspiration fra ferien i Rom – MichelleKicki blog
Saturday = Squatday <3

søndags hygge – Pizza m/hj. lavet tomatsauce – med inspiration fra ferien i Rom

pizza

Søndag er der som regel lidt mere tid til at gå i køkkenet på, end andre dage, i hvert fald her hjemme 🙂

Derfor stod den i søndags på pizza, og synes da lige i skal have muligheden for at få opskriften på den, så i også kan komme i køkkenet og lave lidt lækkert til jer selv 😉
Ud over pizza var der også en lille lækker og frisk salat on the side 😀 Kan virkelig godt lide at få mine grøntsager, især til aftensmad, så har jeg en meget bedre følelse i kroppen, når jeg rejser mig fra bordet 🙂

 

Pizzaen og især tomatsaucen er inspireret fra ferien i Rom. Der fik vi de lækreste pizzaer, med hjemmelavet, super simpelt, tomatsauce. De smagte så fantastisk at vi blev nødt til at prøve at lave det selv – og det blev en stor succes. Derfor skal i også have mulighed for selv at give jer i kast.

Ingredienser:

Pizza bund

  • 25g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 1 spsk. Oliven olie
  • 200g hvedemel
  • 100g grahamsmel
  • 1/2 tsk. groft salt

Fyld – kan selvf. gøres helt som man selv lyster

  • tomatsauce (hjemmelavet)
    • Bøftomater – ca. 3 stk.
    • Salt og peber
  • serrano skinke
  • frisk mozzarella ost
  • rucola og/eller spinat
  • pesto

Sådan gør du:

  • Gæren smuldres i lunken vand
  • Tilsæt salt og olie og rør rundt
  • Tilsæt nu melet, både det hvide og grove
  • Kom et viskestykke over og lad den hæve i 1 time, gerne en lunt sted (nok ikke svært at finde i dag 😉 )
    • Nu laves tomatsaucen
  • Tomaterne ridses i skindet i bunden og toppen
  • Put tomaterne i en kasserolle og hæld vand på, så de er ca. Halvt dækkede
  • Tomaterne koges indtil skindet slipper
  • tag tomaterne op af vandet og kom dem over i en skål, så de kan køle af.
  • Skindet pilles nu af tomaterne med en gaffel, det er næsten lige til at rulle af.
  • Tomaterne, uden skind, moses i en gaffel og smages til med salt og peber. Evt. lidt rosmarin, hvidlæg, basilikum, chili, osv.
  • Vær opmærksom på at denne tomatsauce er lidt vådere end dem man køber, så hvis det er muligt, kan man med fordel hælde lidt af væden fra.
    • Tilbage til dejen
  • Når dejen har hævet tænder du for ovnen på 200 grader, hvis du har en pizzasten kommer du den i ovnen med det samme
  • Drys mel på et bord og kom dejen på
  • Ælt den lidt igennem
  • Rul den ud til en stor rund pizza bund
  • Kom den på en bageplade med bagepapir under
  • Tomatsauce smøres på dejen
  • Osten skæres i skiver og kommes oven på tomerne
  • Skinken ligges gerne lidt krøllet på, så den bliver sprød i kanterne når den bliver bagt i ovnen
  • Bag pizzaen i ovnen mellem 25 og 30 min.
  • Tag ud og lad køle i et par minutter.
  • Skær ud og kom lidt pesto på samt frisk rucola eller spinat på
  • Bon appetit <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saturday = Squatday <3