https://www.facebook.com/MichelleKickiWagner/ Low carb burger and fries ❤️ – MichelleKicki blog
Rejse tip #1 - Dubai

Low carb burger and fries ❤️

IMG_0794

Jeg skulle i dag lave aftensmad til min papa og mig selv, hvilket resulterede i disse skønne portobello burger, bønnefritter og hjemmelavet avocado dip.
Jeg har ved at de næste par uger, hvor jeg skal til Dubai, bliver lidt mere kaloriefyldte, så derfor holder jeg lidt igen med alt for meget greasy mad. Derfor er portobello svampe helt perfekte for mig, i stedet for brød.. For mig handler det om at finde en balance. KAn jeg finde glæde og nydelse ved at spise denne burger? Eller ville jeg sidde og ha en øv følelse bagefter at have spist den? I og med jeg kan svare ja til det første spørgsmål, hvorfor skulle jeg så ikke lave denne helt igennem lækre burger? 🙂

Ingredienser til 2:

  • 4 portobello svampe
  • lidt olie
  • 250g hakket oksekød (3-7%)
  • rucola
  • 1 tomat
  • agurk
  • ½ forårsløg
  • 2 tsk. pesto
  • 1 avocado (90g)
  • 2 spsk. skyr, neutral
  • ½ forårsløg
  • 1 chili
  • 2 spsk. Hakket ingefær
  • 1 spsk. Friskpresset citron
  • salt og peber
  • 300g haricot verts (grønne bønner)

 

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Kom bønnerne på en bageplade med bagepapir. Kom en smule olie og groft salt på bønnerne. Kom bønnerne i ovnen, ca. 30 min. rør gerne rundt i dem undervejs
  • Form 2 flade bøffer af kødet.
  • Kom salt og peber på bøfferne og lad dem stå ude i stuetemperatur. *
  • Halver avocadoen og kom den i en foodprocessor eller minihakker sammen med skyr, citron, ingefær, hakket chili og forårsløg.
  • Blend til en let og lind creme
  • Kom lidt ekstra citron på, så den ikke bliver brun og kom den i køleskabet, så den er helt kold når den skal spises
  • Skær agurk, tomat og forårsløg i tynde skiver
  • Varm en pande op og kom lidt olie på.
  • Steg bøfferne på høj varme i 1-2 min på hver side
  • Tag dem af og kom evt. lidt ekstra olie på panden
  • Tag stokkene af svampene og fjern de rester af jord der måtte være på. IKKE UNDER VAND!
  • Kom svampene på panden, men hatten ned af. Lad dem stege i et par minutter på den side og vend dem kort.
  • Tag dem af og anret

Velbekomme ❤️

*Bonusinfo: At lade kød stå ude lidt tid inden stegning, gør at man ikke ”shokker” kødet, så muskelfibrene trækker sig sammen. Så bliver dit kød lidt mere mørt. Nej, jeg er ikke ude i at du skal lade det stå ude i flere timer, men blot til du har gjort de andre ting klar 😉

Energiindhold pr. burger:

Kcal: 243
P: 34g
K: 5
F: 8,8

Energiindhold hele tallerkenen:

Kcal: 378
P: 39
K: 14g
F: 17g

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejse tip #1 - Dubai