https://www.facebook.com/MichelleKickiWagner/ Spørgsmål fra snapchat om kosttilskud – MichelleKicki blog
Transformation-Thursday

Spørgsmål fra snapchat om kosttilskud

kosttilskud-stor

Hej Michelle.
Jeg så du skrev at du tog en røvfuld piller hver morgen (så ikke hvilke præcist) og mit spørgsmål går på: hvorfor tager du så mange vitaminer?!? Du er en sund, aktiv og klog kvinde, så du burde få det du skal ha af vitaminer gennem kosten. – mm det er fordi din kost er for ensidig når du cutter/bulker?

Mvh. Malle

 

 

Hej Malene 🙂

Ja jeg lagde et billede op af de vitaminer jeg tager dagligt, hvilket er D-vitamin, mangesium, kalk, multivitamin, Multi-B og Omega 3 🙂

D-VITAMIN er nødvendigt for at optage kalk fra vores mavetarmsystem og over i blodbanen. Det er også med til at mindske risikoen for infektioner og for at mindske risikoen fir langvarige kronisk inflammaion og irritation.

Det er samtidigt nødvendigt for vores blodsukkerregulering samt insulin fungere optimalt.

Det er med til at styre balancen mellem opbygningen af vores knokler kontra nedbrydningen. Og ikke mindst med til at regulere cellevækst i forhold til heling efter skader og traumer.

Alt ialt er D-vitamin med til at en MASSE VIGTIGE mekanismer i vores krop fungere.

Grunden til at jeg så tager MAGNESIUM er, at, som jeg skrev ovenfor, D-vitamin virker ved at øge mængden af kalk i blodet. En øget mængde af kalk i blodet, kan blive problematisk, hvis ikke vi får nok magnesium. Kalk indgår nemlig i en række stimulerende processor omkring feks. blodtryk og forkalkning. Magnesium virker “beroligende” på disse processor, så det er med til sænke blodtrykket og kontrollere mængden af kalk der frigives i vores væv. SÅ balancen mellem Kalk og Magnesium er ret vigtig.

Min multivitamin indeholder bla. A-vitamin, som virker i samspil med D-vitamin. Disse virker ved at påvirke afkodningen af gener direkte.

Calcium er med til at styrke vores knogler. Hvis vi får for lidt calcium så kan det medfører knogleskørhed. Derudover spiller calcium en nøglerolle i selve muskelsammentrækningen. Udover dette er calcium vigtig for bl.a. vækst, reparation af knoglevæv, udbredelsen af nervesignaler og blodkoagulationen.

Under B-vitamin findes der jo forskellige B-vitaminer som alle har deres funktion. men feks. B2-vitamin har en betydning for hud, negle og hår, hvilket er den primære grund til at jeg spiser B-vitamin.

B-6 omdannes til to hjælpeenzymer i kroppen, der har en betydning i omsætningen af aminosyrer og fedt.

Omega 3 spiser jeg fordi jeg får rigtig meget omega 6 i min kost, gennem bla. nødder, olie og æg. Så for at få det rigtige forhold mellem omega 3 og 6, supplere jeg den vej 🙂

Mange hilsner Michelle 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Transformation-Thursday